Monday, March 23, 2009

BACK TO UGGIS:)

Siden jeg mangler e-mail adressen til mange (og helst vil nå flest mulig:) poster jeg her en mail jeg har sendt rundt i forbindelse med vår tur til Uganda!


Den 28. mars drar vi på en to-ukers tur til Uganda, i denne forbindelse vil vi tilbringe en del av tiden på STAO-barnehjemmet hvor Ingrid var engasjert da hun bodde der i 2007. Mange av dere har sikkert litt kjennskap til organisasjonen fra den gang.

STAO (Save The Aids Orphans) holder til i Mafubira, en liten landsby noen timers kjøretur fra hovedstaden Kampala. Organisasjonen drives av Pastor Nelson og består i hovedsak av et barnehjem for barn som har mistet foreldrene sine til AIDS epidemien. I tillegg driver de veldedig arbeid i lokalmiljøet, blant annet ved å danne enkegrupper. Slik kan kvinner som har mistet mennene sine til AIDS organisere seg å hjelpe hverandre i den tøffe hverdagen.

I 2005 kom noen Bergen-studenter som var i Uganda på utveksling i kontakt med STAO. Ved hjemkomst startet de STAO Norge som siden den gang har drevet innsamlingsaksjoner for organisasjonen i Uganda. I STAO-Norge skjer alt arbeid frivillig, alle penger som blir samlet inn blir personlig brakt til Uganda og distribuert der av et av medlemmene, slik er vi sikre på at alle pengene går til akkurat det de skal.

I begynnelsen av året var en representant fra organisasjonen i Mafubira i måned, dette er noe av det han hadde å si:

Jeg bor og jobber ved et barnehjem frem til 26. februar. Jeg er her nede for aa distribuere midler som organisasjonen vaar i Norge har samlet inn i perioden 2007-2008.

Disse midlene er dessverre ikke tilstrekkelig til aa gi de 37 barna i aldrene 3-18 aar, som naa bor paa barnehjemmet (STAO) verdige livsvilkaar. Ei heller de naermere 160 barna, som er tilknyttet organisasjonen via AGAPE (den kostnadsfrie skolen (for de 4 foerste skoletrinnene) som STAO driver), tilfredsstillende utdanningsvilkaar.

Vi har faatt gjort MYE med de midlene som har blitt distribuert. Blant annet har ca. 25-30 barn har blitt paakostet skolepenger, skoleuniform, skoleboeker, skrivesaker og skolevesker. Vi har kjoept inn 770 kg mat (boenner og maismel). Skolen har faatt erstattet jordgulvet med et bra betonggulv. Vi har kjoept 6 senger og 14 madrasser. Mye, mye mer har blitt gjort, men fremdeles gjenstaar det en del.
Fremdeles skorter det paa skolepenger, variasjon i kostholdet, madrasser, laererloenninger, sengetoey, klaer, skoleboeker, etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc.

Naa ser jeg at kontoen snart er tom og at det fremdeles er mye som kan gjoeres, selv med beskjedne midler...

På grunn av dette har vi nå ganske god oversikt over situasjonen i Mafubira, og selv om vi har begrenset tid der nede denne gangen kan vi få gjort en god del ved hjelp av noen penger. Høyt på listen står myggnett til barna (dette er den enkleste og beste måten å forhindre malaria, som i tillegg til å være en alvorlig og smertefull sykdom, også er dyr å behandle) og lønninger til lærerne. At lærerne skal bli betalt er grunnleggende for å få i gang en god å velfungerende skole på barnehjemmet. Kjøkkenet vi begynte å bygge med pengene fra forrige innsamlingsaksjon (for dere som var så fantastiske å bidra den gang) står fremdeles ganske halvferdig så her er det også mye som kan gjøres!

Vi håper derfor at alle som har mulighet kan bidra med en lite bidrag slik at vi kan få gjort noe positivt her på denne turen! Ved tilbakekomst til Norge vil vi sende alle som bidro full oversikt over hva pengene har blitt brukt til, med bilder og det hele. Dersom noen av pengene skulle bli til overs vil de bli overført til STAO Norge sin konto og distribuert ved en senere anledning. Dette er en gylden anledning til å gi penger til et prosjekt hvor dere er garantert at hver krone går til dem som trenger det, i STAO Norge forsvinner ingen penger i administrative kostnader!

For mer info besøk www.stao.no



Med vennlig hilsen
Ingrid, Jon, Hilde og Joar